Ex Student Archive




Home About Browse Advanced Search


Berntsson, Kristin (2007) Säkra rätter i restaurangköket. Other thesis, SLU.

Full text available as:
[img]
Preview
PDF
Berntsson.pdf

Download (463kB) | Preview

Abstract

I samma takt som intresset för mat har ökat i Sverige det senaste decenniet har uteätandet på framför allt privata kommersiella restauranger ökat. Den molekylära gastronomin har blivit ett nytt inslag, men är kontroversiell då matlagningen är förenad med att överskrida gränser som finns i den traditionella kokkonsten, exempelvis lågtemperaturstekning av kött. Sedan 1 januari 2006 finns krav på införande av HACCP-principer i alla verksamheter som hanterar livsmedel. Av dessa anledningar är det viktigt att personal inom restaurang ökar sin kunskap om vilka mikrobiologiska faror som finns och som är förknippade med olika livsmedel, rätter och tillagningstekniker. Syftet med studien var att utforma en handledning som tar upp hur mikrobiologiska faror i olika maträtter och råvaror kan minskas inom restaurang. Handledningen är avsedd att användas i utbildning av restaurangkockar och ska upplysa om vilka mikrobiologiska faror som finns med olika råvaror, rätter och tillagningstekniker. Informationen i handledningen kan fungera som stöd i utarbetandet av en faroanalys i restaurangkökets HACCP-plan.

Item Type: Thesis (Other)
Keywords: livsmedel, livsmedelshygien, restaurang, mikrobiologiska faror
Subject (faculty): Faculty of Veterinary Medicine and Animal Science > Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health
Faculty of Veterinary Medicine and Animal Science > Department of Biomedical Science and Veterinary Public Health
Divisions: SLU > Faculty of Natural Resources and Agricultural Sciences
Depositing User: Kristin Berntsson
Date Deposited: 11 Oct 2007
Last Modified: 18 Aug 2015 09:54
URI: http://ex-epsilon.slu.se/id/eprint/1888

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per year since May 2015

View more statistics